J Åshöjdens Zassa

   

                                             SE20916/2012           


                   Uställning: Very good

            Jaktprov: 2AK skog, 2ÖKL skog

                             3 ÖKL fält

                             1 ÖKL fjäll

                             3:a Vinnarklass fjäll 

                    HD: A

                    PRA: Carrier

                    CCA: Fri

Zassa är en hårt gående tik med stor förmåga att finna fågel. Hennes mycket precisa fågelbehandling gör att hon klarar av skarpa situationer, även med höstens skyggaste skogshöns. I skog har Zassa bra kontakt med sin förare och gör det enkelt för denne att vara medveten om hennes position. Zassa blev som unghund injagad på just skogshöns och har 2ÖKL, 2AK på skogsprov.

Zassa har en jaktlust som ibland upplevs omättlig. Hon är jakthunden som mäktar med att jaga en hel dag, skog som fjäll som fält. På fjälljakter går Zassa stort men med bra kontakt med föraren och har tack vare sina egenskaper 1ÖKL på fjäll.

Zassa har haft en kull med SE46880/2010 J SE UCH Hagelsprutans Stöddiga Sture. Valparna föddes 2016-01-14. Två av fem i kullen har startat på jatktprov och blivit bedömda under utställning. De är kullens två hanar

J Grillsbergets Bono (3UKL fjäll) och J Grillsbergets Birk (3UKL fält, 2UKL skog).


Till Zassas andra kull har vi använt SE16273/2016 Fjällpilens IE Penvins Blink där valparna ser lovande ut

                                           

                                 Jaktprovskritik                                     

GST  Åshöjdens  Zassa SE20916/2012, äg & för Fredrik Andersson, Grängesberg

Zassa jagar i utmärkt fart och stil med mycket bra kontakt i alla sina fyra släpp, i tredje släpp fattar hon stånd där fågel lättar och hon är helt lugn i flog och skott med en utmärkt apport för att i fjärde släpp stötta en fågel där hon lugnas acceptabelt på order, 55 min. 2 Ökl.(Skog)


GST J ÅSHÖJDENS ZASSA SE20916/2012, äg & för Fredrik Andersson, Grängesberg

Startar i utmärkt fart i lätt fin stil. Går stort och får massor av mark med sig dock något ensidig. Fortsätter mycket bra i sitt andra släpp vilket resulterar i ett skarpt fin stånd. Får besked om att resa, går villigt på och tar ett nytt fint stånd. Reser sedan villigt ripor på kommando och är lugn i flog och skott. Avslutar det utmärkta fågelarbetet med en bra apport. Får gå ett tredje släpp där hon söker av marken precis som vi vill ha det. EB: FF, 3 släpp totalt 35 min, 1 Ökl (Fjäll)