SEUCH SEJCH Carnbrings Piggy "Cilva"

SE2977/2014

HD A

Index 114

                                      e. C.I.B. SE UCH NO UCH SE JCH SE DRAGCH DR Speldammens Stiff

                                      u. SEUCH SEJCH Carnbrings Nanna

Uställning: SE UCH

Jaktprov:    SEJCH    

                     1 EKL skog

                     1 EKL fält

                     4x 2EKL Fält

                     1x 3EKL Fält

                     1 ÖKL Skog

                     2*1 UKL fält


Cilva införskaffades under våren 2014 eftersom att det fanns en tanke om att kunna använda samma hund till flertalet olika jakter. Men i förstahand är Cilva en stående fågelhund med framgång. Cilva har ett energiskt sök i hög fart med en naturlig medfödd reviering. Hon går stort och rejält på fjäll och fält. I skogen drar Cilva ner söksformatet och håller mycket god kontakt så man alltid vet var hon befinner sig. Hennes adelsmärke är ändå fast hon är en utmärkt sökare är hennes fågelbehandling. Hon har en mycket precis fågelbehandling där fågeln oftast ligger precis framför henne. Skulle det vara en löpande skogsfågel eller fasan så reser hon i etapper och inväntar föraren på ny resningsorder så föraren hinner med och kan komma till skott.


Hundar bakom Cilva:

Far: Speldammens Stiff som avlat mycket bra och har fått avelsdiplom i GULD i Norge

Mor: Carnbrings Nanna som har kommit som nr.2 på Dansk derby, årets strävhårstik 2008

Speldammens Stiff

Carnbrings Nanna

                                 Jaktprovskritik                                   

Ukl

"Piggy visar i första släpp intresse av partner när hon sedan släpper det revierar hon mycket bra men kunde önskas bättre fart.

I tät vegetation visar hon upp ett mycket bra sök. Stånd med bra avance helt lugn i flog och skott. Har åter ett mycket bra fågelarbete. Kunde önskas ha bättre fart, har under dagen ett tomstånd. Gör en bra kastapport." 1Ukl fältbetyg 7 fält

Lisa Danielsson


Ukl

"Piggy söker i hög fart med stor vidd och utmärkt reviering. Piggy är mycket uppmärksam på sin förare. Piggy står gör ett utmärkt löparbete på fasantupp Piggy är helt lugn i flog och skott. Piggy står för rapphöns reser villigt och är helt lugn i flog och skott.Kastapport UA" 1Ukl fältbetyg 8 fält

Carl-Magnus Olofsson


Ökl

Hög fart,stor vidd,utm reviering och är mkt uppmärksam på föraren. Stånd villig avvägd avance,tjäder bommas,efter 100m nytt stånd,villig avvägd avance där tjäder fälls. Apporten omständig med mkt beröm och omkommendering. Bra grepp, bra avlämning när hunden kom på att hon skulle bärga fågeln till föraren.

1Ökl fältbetyg 8 skog.

Florentin Krister


Ekl

Piggy är en hund med en enorm arbets lust.

Jobbar hela dagen i Utmärkt fart vidd. Blir lite öppen i sin reviering men får med sig enormt mycket mark. Fattar 2 stånd i släpp 2, står stramt reser villigt går på löpa fågel lättar längre fram. Har ytterligare 3 stånd där fågel lättar utan hundens förskyllan.

En mycket trevlig jakthund med stort hjärta och lunger....

Domare Malmqvist Roger


Ekl

Jagar hela dagen på ett för klassen i alla delar utmärkt sätt. I första släpp tar hon ett stånd en bit ner mot en myrkant (har bjälra). Då vi går ner för att hitta hunden så kommer tyvärr förare och domare på fel sida och stöter en tjäderhöna innan vi hinner se hunden i stånd, Piggy är helt lugn. Släpp 4 finner vi henne i stånd, strax innan resning hör vi en fågel lätta ca 70m snett bakom oss, Piggy gör en villig avance och ett löparbete som slutar där vi hörde fågeln lätta. Senare i samma släpp står hon åter på en kulle. När vi närmar oss så lättar två tjädrar på för långt håll. Piggy som står bakom är helt lugn. Idag visade Piggy att hon är en viltfinnare av klass men som tyvärr inte hade turen på sin sida.

Domare Andreas Nykvist